BOMA = MVO
Sociaal
Als een stabiel groeibedrijf met een familiale bedrijfscultuur kennen wij weinig personeelsverloop en getuigt elke Bomito van een grote betrokkenheid.
BOMA gelooft in de meerwaarde van diversiteit. Ons wervings- en selectieproces focust op de competenties van mensen en biedt gelijke kansen aan iedereen.
Milieu
BOMA investeert al jaren, als onafhankelijke trendsetter, in duurzame productontwikkeling: doseerbare ECO-producten, gerecycleerd hygiënisch papier, afvalscheiding, ...
Enkele voorbeelden:
- 1994: introductie van de Greenspeed microvezeldoek: een beter schoonmaakresultaat met minder reinigingsmiddelen en minder water. Ecologie en ergonomie 'avant la lettre'.
- 2001: BOMA lanceert het eco-gamma en wordt B2B-partner van ECOVER, lang voor er sprake was van het Europese Ecolabel.
- 2004: lang voor MVO ('maatschappelijk verantwoord ondernemen') een begrip was, lanceert BOMA het E BIZ NIZ – concept: de 5 E's zoveel mogelijk toepassen op zowel het product als de bedrijfsvoering.
- 2009: BOMA investeert in een eigen fotovoltaïsche zonne-installatie op het dak van haar distributiecentrum van 10 000 m2 in Antwerpen en zet hiermee grote stap naar CO2-neutraliteit.
- 2010: BOMA sluit zich aan bij KAURI, een lerend netwerk van bedrijven, maatschappelijke organisaties, kenniscentra en overheidsinstellingen die ervaringen uitwisselen rond het 'verduurzamen' van de eigen organisatie, producten en diensten.
- 2011: BOMA sluit zich aan bij het ECMR-platform, een prachtig voorbeeld van de "cradle to cradle-filosofie". Wij nemen gebruikte schoonmaakmachines terug van de klant om ze vervolgens periodiek te laten ophalen door ECMR. Zij dragen vervolgens zorg voor een duurzame demontage als basis voor een integrale recyclage.
BOMA ontpopte zich intussen tot een key partner van ECMR. Zowel in 2014 als in 2015 sleept BOMA de ECMR 'Ditributor Sustainability Award' in de wacht (zie: Boma Benelux en Kärcher België in de prijzen) - 2014: BOMA sluit een partnership af met DRIVOLUTION: 30 (voornamelijk sales-)medewerkers nemen deel aan het project "E-Positief", een interactief programma om zuinig en defensief te rijden. Op één jaar tijd daalde het verbruik van de wagens met 6.3% wat gelijk staat met een daling van 4.5 ton CO2!
- 2015: Sinds mei 2015 is de hoofdzetel van BOMA de thuishaven van maar liefst 80.000 bijen. Naar schatting 75% van onze voedselvoorziening is afhankelijk van het bestuivingswerk van de honingbij. Bovendien levert ze een gigantische bijdrage aan de instandhouding van ons ecosysteem en aan onze biodiversiteit. Amielo plaatste bijenkasten op ons dak en staat in voor een wekelijks onderhoud. Met deze investering draagt BOMA bij tot een duurzame omgeving.
- 2016: BOMA schakelt City Depot in voor stadsleveringen. Wij leveren de goederen af aan de rand van de stad waarna City Depot de bestellingen overlaadt in een compact, eco-vriendelijk voertuig, met respect voor mens en planeet.
- 2017: Steven Pierre uit ons sales-team bezoekt regelmatig klanten in de stadskern. We hebben hem uitgerust met een plooifiets. Zo bezoekt hij meer klanten per dag en verkleinen we onze ecologische voetafdruk. Alleen als hij veel moet laden, rijdt hij nog met zijn wagen de stad in.
- 2020: Slimme bandenpomp: BOMA heeft het initiatief genomen om deze slimme bandenpomp te plaatsen, omdat er veel medewerkers met de auto naar het hoofdkantoor komen en er dagelijks veel verkeer naar de BOMAshop komt. Hiermee wordt dus zowel aan medewerkers als aan bezoekers van de shop de mogelijkheid geboden om gratis de banden van hun voertuig op de juiste spanning te zetten. Daarmee wordt er direct een positieve bijdrage geleverd aan de verkeersveiligheid en wordt er minder CO2 en fijnstof uitgestoten.
- 2020: River Cleanup: BBOMA heeft per 1 september een samenwerking met River Cleanup. Samen steken we de handen uit de mouwen! Waarom River Cleanup? Een directe bijdrage leveren aan een betere leefomgeving vinden wij ontzettend belangrijk! Iedereen binnen BOMA is positief, hands-on en betrokken en die kernwaarden vinden we terug bij River Cleanup. Wist je dat er elk jaar 8 miljard kg. zwerfvuil in onze oceanen belandt? Daarvan is 80% is afkomstig uit de rivieren. Lokaal opruimen het creëren van bewustwording om zwerfvuil te voorkomen is de sleutel van alle acties van River Cleanup.